
İnternet sitesi sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan biridir, Alexa değerini düşürmek ve internet sitesine girişleri artırmak. Dolayısıyla siteden elde edilen kazancın artması ve de sitenin değerinin yükselmesi.
Hepsi birbiriyle ilgili bu aşamaların aşında internet sitesi olanlar hep bu soruyu sorarlar;" Siteme girişleri nasıl artırabilirim? Alexa değerimi nasıl düşürebilirim?" Cevabını biz vermeye çalışalım..
Öncelikle Google'ın neleri sevdiğini ve nelerden nefret ettiğini bilmek gerekir. bunu genellikle herkes bilir ama biz yine de söyleyelim. Özgün bir içerk. Örneğin bir haber siteniz var ve adı da haberler10.com olsun hadi. Bu haber sitenize girişleri artırmak ve Alexa değerlerinizi düşürmek istiyorsunuz.
Öcelikle özgün haberler/makaleler girmeniz gerekiyor. Özgün dediğim içerik, en az 300 kelimeden oluşmalı, bu da aşağı yukarı 3000 karakter oluyor. Şu yanlışı yapıyoruz, harf sayısı 300 olmamalı, kelime sayısı 300'ün üzerinde olmalı. 300 kelimeyi tek tek saymaya kalkmayın, R10 bir hizmet veriyor. Kelime hesaplayıcı ve karakter sayıcı, Analiz.r10.net adresinden bakabilirsiniz.
Bu yazılan 300 kelimelik içeriğin tümü özgün mü olmalı? Yoo hayır buna gerek yok işte size bir kolaylık sağlamış olalım. %70'i özgün olması yeterli. Örneğin bir haber sitesinden haber araklıyorsunuz, bu haberi olduğu gibi almayın ama biraz değişiklik yapın. Bu değişiklik yüzde 70 düzeyinden az olursa uğraştığınız özgünleştirme çalışması birşeye benzemez.
İkinci olarak Alexa değerimizi artırmak ve Google'de aranınca ilk sıralarda çıkmak için sitenize eklediğiniz içeriğin şeklen güzel ve gösterişli olmas lazım. Hani bir tarladan toplarsınız turpları şalgamları ve pazara götürür, satmaya çalışırsınız. Koyarsnızı kasaya ve beklersiniz. Ne alan var ne soran. Gelen bakıp geçiyor. Karşınızda bir turpçu daha var ve onun turpları kapış kapış, şalgamları bile satılyor. Bir anlam evremediniz değil mi? Satışının sebebi, o pazara getirmeden önce turpları ve şalgamları iyice yıkadı ve tertemiz şekilde kasaya koydu. İnsanlar ilk bakışta gözleri kaldı ve sebzeleri aldılar. sizinkiler daha kaliteli bile olsa, görüntüden kaybettiniz. Göze hitap etmediniz.
Google'de bunu dikkate alıyor. Siz insanların gözüne de hitap edebiliyor musunuz? Yazdığınız içerik ziyaretçi tarafından tam olarak okunabiliyor mu? Tabi bunu google'ın sahibi girip de bakmıyor. Google botlar yardımıyla sitenizde
H1 başlığı ,
H2 başlığı ,
H3 başlığı ,
H4 başlığı ,
başlıklarını kullanıyor musunuz, renkli olarak yazdığınız yazılarla ziyaretçiyi daha rahat okuma konusunda destekliyor musunuz, bunları google görüyor. Çoğumuz analyctics kullanıyoruz. Google sitemizdeki girişleri bizden çok çok iyi biliyor.
Örneğin iki cümle yazalım ve ikisini de okuyun, hangiini beğeneceksiniz?
Örnek-1: Bu dünyanın en güzel, en ünlü ve de en çok ziyaret edilen haber sitesi Haberler10.Comdur. İnsanların dışında uzaylılar da ziyaret ediyor ;)
Örnek-2: Bu dünyanın en güzel, en ünlü ve de en çok ziyaret edilen haber sitesi Haberler10.Comdur. İnsanların dışında uzaylılar da ziyaret ediyor ;)
Örnek 1 ve örnek 2'ye baktığınızda, hangisi okuyucuya kolaylık sağlıyor? Bu şekilde ajans haberlerini de şekle sokarak yayınlayabilirsiniz. Ajans haberlerinin özellikle H1'ini yani ana başlıklarını değiştirmelisiniz.
Örneğin ajansın başlığı şu: "Başbakan Erdoğan Batlamyus'u ziyaret'e gitti", Biz bunu "Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dan Batlamyus'a kritik ziyaret" olarak değiştirebiliriz. Aynen kopya olmamalı başlıklar..
Google aslında müslümanların yapması gerekenleri, kendi politikası olarak benimsemiş. İnsanları kandırmamak, onlara hizmet etmek, dalavere yapmamak, güven sağlamak, gibi özellikleri var ya, Google insanlardan bu özellikleri istiyor. Eğer insan olursanız, insana hizmeti esas alırsanız bu internet aleminde size de ekmek çıkar.