Anket şirketleri tarafını seçti

Bu makale 905 kere okunmuş.17 Kasım 2015, Salı - 22:49
fuatfaik @ haberler10.com

Seçimler yaklaştı. 7 Haziran 2015 tarihinde çok farklı bir seçim yaşanacak. İlk defa Recep Tayyip Erdoğan gibi popüler biri olmadan seçime girecek olan Ak Parti'nin nasıl bir sonuçla çıkacağı merak ediliyor.


Birçok kişiyle konuştum. Araştırdım ve az çok tahminleri öğrenmeye çalıştım. Çok farklı sonuç tahminleri edindim.


Ak Parti gümbür gümbür gelecek

Bir kısım vatandaşa göre Ak Parti Davutoğlu’nun liderliğinden ziyade Paralel Yapı’ya olan tepkiden dolayı Ak Part, oylarını yüzde 50’nin de üstüne taşıyacak.


Ak Parti hezimet yaşar
Bir kısım milliyetçi ve ulusalcı vatandaştan edindiğim tahminlere göre de Ak Parti büyük bir hezimetin arefesinde. Bu seçimlerde ilk kez bu kadar düşüş olacağını düşünüyorlar. Yüzde 30’un bile altına düşebileceğini belirtseler de aynı zamanda Ak Parti’nin yine iktidar olacağını da iddia ediyorlar.


MHP büyük bir çıkış yakalar
Milliyetçi ya da bir kısım muhafazakar, Ak Parti’nin politikalarından son dönemde rahatsızlık duyanlar da MHP’nin yükselebileceğini tahmin ediyorlar. BBP, Saadet gibi partilerin baraj altı kalacağına kesin gözüyle bakıldığından, kendilerine en yakın parti MHP’yi görenlerin adresi bu seçimlerde de MHP olacak. MHP bu yollar yüzde 20’nin de üstüne çıkabilecek.


HDP anahtar parti
Sevenler de sevmeyenler de HDP'nin bu seçimlerin kilidi olduğu yönünde hemfikir olduklarını gördüm. Eğer barajı geçerse dengeler bir anda değişebilir. Baraj altı kalırsa da Ak Parti’ye büyük bir güç katmış olur. Yani 7 Haziran’ın anahtarı HDP’de.


Araştırma Şirketlerinin rolü
Seçim sonuçlarında araştırma şirketlerinin rolü inkar edilemez bir gerçek. Birçok anket şirketinin Ak Parti’ye yakın olması, ihaleler alması ve onlara yönelik parayla anketler yapması, yani şirketlerin en büyük müşterisinin Ak Parti olması, sanırım bu şirketleri objektiflikten uzaklaştırıyor.


Ak Parti’yi yüzde 50’nin üstünde gösteren araştırma şirketinden şüphe duymak lazım. Yüzde 35’in altına düşürenlerin de karşı bloktan olmadığını kimse bana anlatmaya çalışmasın, inanmam.


Her şirket tarafını seçti. Seçim sonuçlarına göre onlar da nemalanacak tabi ki. Çünkü yatlıklarının karşılığını seçimlerden sonra alacaklar.


Neden diye sormayın. Bir gazete ki, gazetenin devletten aldığı ilan parası, gazetenin kendi sermayesinin tam 4 katı. Böyle bir mantık var mı?  


Bu işlere pek aklım ermiyor. Neyse, biz de mi tarafımızı seçsek ne 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 
En Son Haberler
Çok OkunanlarBugün . Dün . Bu Hafta
Kritere uygun haber bulunamıyor.
AnketTümü
Vatandaş olarak önceliğiniz nedir?
 
haber yazılımı: buki