GlaxoSmithKline (GSK) şirketinin Uluslararası Bölge’sinin yeni Hukuk Lideri ve Başkan Yardımcısı Tuğbay Ekinli oldu. Atanan Ekinli‘nin, şirketin küresel faaliyetlerindeki hukuki konuların yönetimi ve stratejik planlamasında önemli rol oynaması bekleniyor.
Ekinli‘nin, uluslararası hukuk alanında geniş bir deneyime sahip olduğu belirtildi. GSK yetkilileri, Ekinli‘nin şirketin global hukuk stratejilerine değerli katkılar sunacağına inandıklarını ifade etti.
GSK‘nın bu ataması, şirketin hukuk departmanındaki üst düzey yönetim değişikliklerini de beraberinde getiriyor. Yeni yapılanmayla birlikte, şirketin küresel operasyonlarının etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.
Ekinli‘nin geçmişteki görevleri ve deneyimleri hakkında detaylı bilgi, GSK tarafından henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Ancak, Ekinli‘nin, bu önemli göreve getirilmesinin, şirketin ona olan güveninin bir göstergesi olduğu düşünülüyor.
GSK, dünyanın önde gelen ilaç ve aşı şirketlerinden biri olarak biliniyor. Şirketin, dünya çapında milyonlarca insanın sağlığını iyileştirmeye yönelik çalışmaları devam ediyor. Ekinli‘nin atamasıyla birlikte, şirketin hukuk departmanının da bu çalışmalara etkin bir şekilde destek vermesi bekleniyor. Anadolu Ajansı‘nın haberine göre, Ekinli‘nin göreve başlama tarihi henüz açıklanmadı.

